Politika

Trump očajan zbog situacije u svijetu: ‘Sve je užasno. Dobro je rekao Orban… Svjetski rat? Meksiko će biti izbrisan‘

Trump je rekao da bi utjecaj nuklearnog rata mogao biti posebno štetan za Meksiko

Reuetrs

Bivši predsjednik SAD-a, Donald Trump, rekao je da bi Meksiko mogao biti u opasnosti od nuklearnog uništenja u potencijalnom Trećem svjetskom ratu.

Trump, koji se natječe za drugi mandat 2024., rekao je u ovotjednom intervjuu za Univision da bi potencijalne posljedice još jednog nuklearnog rata mogle uključivati potpuno uništenje Meksika.

“Najveća prijetnja je nuklearno oružje”, rekao je Trump. “Imamo na vlasti čovjeka koji uopće ne zna što je nuklearno oružje. I to je vrlo strašna stvar. Mogli biste završiti u Trećem svjetskom ratu, ako se Treći svjetski rat dogodi, vjerojatno Meksika više neće biti, jer je moć nuklearnog oružja tako velika.”

“Ako nas udare, i vi ćete biti izbrisani. Eto koliko je to loše”, dodao je.

Njegov komentar je uslijedio nakon što je Trump govorio o Viktoru Orbanu, premijeru Mađarske, i njegovom viđenju trenutnog nasilja unutar Ukrajine kao i izraelsko-palestinskog sukoba.

“Siguran sam da kad bi predsjednik Trump bio predsjednik, ne bi bilo rata u Ukrajini i Europi”, rekao je Orban na europskom summitu CPAC-a ove godine. “Vratite se, gospodine predsjedniče. Učinite Ameriku ponovno velikom i donesite nam mir.”

Trump je ponovio te primjedbe, rekavši da bi njegova prisutnost u međunarodnoj areni pomogla spriječiti nasilje između Ukrajine i Rusije, kao i između Izraela i Gaze, koje se dogodilo za vrijeme Bidenove administracije.

“Viktor Orban, koji je vrlo cijenjen vođa i stvarno dobar čovjek, rekao je da je Trumpu ova stvar išla tako dobro”, rekao je Trump u intervjuu za Univision govoreći o sebi u trećem licu. “Prije tri godine nismo imali nikakvih problema. Nismo imali inflaciju. Nismo imali problema s Ukrajinom. Nismo imali problema s Izraelom. Nismo imali doslovno nikakvih problema. Imali smo granicu koja je bila sigurna, najsigurnija kakva je ikad bila. Ekonomija Sjedinjenih Država bila je najjača ikad.”

“Napravili smo nešto, a sada je sve užasno. Završit ćete u svjetskom ratu. Imamo nesposobnog vođu Sjedinjenih Država. Ne može otići s pozornice. Ne može pronaći stepenice. Ne može sastaviti dvije rečenice. Ne može govoriti”, rekao je.

Nazivajući nuklearno oružje “najvećom prijetnjom”, Trump je rekao da bi utjecaj nuklearnog rata mogao biti posebno štetan za Meksiko zbog njegove blizine sa Sjedinjenim Državama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh