Politika

Američka ambasada: EU je liderima BiH pružila priliku, sada je na njima

Iz ambasade Sjedinjenih Američkih Država ponovili su danas da podržavaju integraciju naše države u euroatlantske institucije.

n1

Sjedinjene Američke Države snažno podupiru integraciju Bosne i Hercegovine u euroatlantske institucije, uključujući Europsku uniju, jasno su poručili iz Ambasade SAD-a u Sarajevu.

-Ovo je dug i naporan proces koji zahtijeva predanost svih političkih lidera i stranaka u Bosni i Hercegovini, kako onih u vlasti tako i onih u opoziciji, da provedu reforme koje su potrebne da bi država osigurala članstvo u ovim institucijama, naveli su.

Naglasili su da će za to biti potrebno vrijeme.

-No, da će reforme povezane s putovanjem ka članstvu imati neposredan i pozitivan učinak na građane ove zemlje jačanjem demokratije u Bosni i Hercegovini, učvršćivanjem vladavine prava i borbom protiv korupcije, te stvaranjem uvjeta potrebnih za to kako bi privatni sektor napredovao i stvarao radna mjesta te kako bi privreda rasla. Europska unija je liderima ove zemlje pružila priliku; sada je na njima da ga zgrabe, poručili su iz ambasade.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh