Politika

Leyen u Predsjedništvu BiH, dočekali je Bećirović i Cvijanović

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je danas u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Leyen u Predsjedništvu BiH - vijesti.ba

Predsjednica von der Leyen je trenutno na sastanku u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, gdje su je dočekali članovi Presjedništva BiH, Denis Bećirović i Željka Cvijanović.

Podsjetimo, presjedavajući Presjedništva BiH, Željko Komšić je u otputovao u New York, na sjednicu Vijeća sigurnosti UN.

Po dolasku u Sarajevo, na aerodromu ju je dočekao ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković.

Podsjetimo, planirano je da Von der Leyen završiti posjetu ceremonijom predaje novih stanova za 27 porodica u Vogošći koji su korisnici Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja koji najvećim dijelom (80%) finansira Evropska unija.

Tokom današnje posjete, predsjednica Evropske komisije će predstaviti Plan rasta za Zapadni Balkan kao i plan puta regije ka Evropskoj uniji.

Paket podrške kojim EU planira pomoći zemljama Zapadnog Balkana u provođenju reformi neophodnih za evropsku integraciju, a koji bi Leyen trebala predstaviti težak je šest milijardi eura investicija. Ona bi, prema najavama, tokom posjete trebala iznijeti podatke o pretpristupnoj pomoći i finansijskim detaljima koji će biti predstavljeni kao dio projekta kojem će BiH moći pristupiti.

(Vijesti.ba)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh