Politika

Čampara: Dodik ima razlog da bude prepadnut zbog Konakovićeve posjete SAD

Čampara kaže da ih i treba razočarati, pa otvoreno reći da su i histerija i strah opravdani

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara prokomentirao je posljednje napade Milorada Dodika na ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića.

Crna lista
– Nezamisliva histerija i strah vladaju SNSD-om nakon što se ministar vanjskih poslova i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković vratio iz posjete Sjedinjenim Američkim Državama. Cijela bulumenta SNSD-ovaca, uključujući i predsjednika ove stranke oglasila se ovim povodom – napisao je Čampara

Čampara kaže da ih treba razočarati, pa otvoreno reći da su i histerija i strah opravdani!

– Godinama bh. entitet RS za lobiranje izdvaja ogromne sume novca na štetu Bosne i Hercegovine, a na kraju završe na crnoj američkoj listi I shvate da je sve bilo uzalud. Prije Konakovića malo je poznato da je neko od Bošnjaka imao niz tako zapaženih sastanaka sa visokorangiranim političarima i opinion-makerima.

Najvažniji partner
Čampara kaže kako je do sada je ekskluzivitet lobiranja po SAD-u pripadao Dodiku, a danas su im Sjedinjene Američke Države tako daleko da o njoj mogu čitati samo iz saopćenja za javnost ministra vanjskih poslova BiH.

– Prošla su vremena kada je SNSD imao partnere u vlasti koji su bespogovorno šutili na antidržavno lobiranje i sve to pratili iz fotelja u Sarajevu, a došlo je vrijeme da se čuje glas Bošnjaka za stolovima za kojima se donose važne odluke. Više se neće lobirati na rušenju države Bosne i Hercegovine i više se neće iznositi neistine o Bosni i Hercegovini!

Čampara naglašava i kako su SAD naš najvažniji vanjskopolitički partner.

– Treba se navikavati da će posjete biti česte, a ako treba i duže od ove koja je sada bila. I na kraju – što se tiče veza SNSD-a i njima bliskih saradnika iz svih sfera života sa Sjedinjenim Američkim Državama, ostalo je samo da čekaju američku crnu listu. To je veza koja će sigurno “jačati”. Jedan po jedan srest ćete se svi… – poručio je Čampara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh