Politika

Samir Avdić izabran za zamjenika gradonačelnice Grada Sarajeva

Na 30. sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva, Samir Avdić izabran je za zamjenika gradonačelnice Grada Sarajeva.

Samir Avdić - Gradsko vijeće

Prije toga, Gradsko vijeće je prihvatilo ostavku zamjenika gradonačelnice Grada Sarajeva Harisa Bašića, a radi preuzimanja nove dužnosti ambasadora BiH pri Vijeću Evrope.

Samir Avdić je rođen 21. marta 1967. godine u Sarajevu.

Osnovno, srednje i akademsko obrazovanje stekao je u Sarajevu.

Diplomirao i magistrirao na smjeru “Menadžment u sportu”, na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu.

Iza sebe ima uspješnu sportsku karijeru, te je prošao sve etape razvoja u Košarkaškom klubu Bosna, gdje je stekao igračku afirmaciju, a nakon toga nastupao je za evropske klubove: Unicaja Malaga – Španija, PTT Ankara, Tofaš Bursa i Tuborg Izmir – Turska.

Radno iskustvo stekao je na menadžerskim pozicijama u sportu, a njegov širi socijalni angažman vidljiv je kroz humanitarni rad u organizaciji “Dobro.ba”, čiji je jedan od osnivača.

Obavljao je funkciju sportskog direktora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U sazivu Vlade Kantona Sarajevo, u periodu od januara 2021. do marta 2023. godine, obavljao je funkciju Ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Za svoj angažman u društvenoj zajednici nagrađivan je više puta.

Dodijeljeno mu je zvanje zaslužnog sportiste BiH.

Aktivno govori tri jezika: engleski, španski i turski.

Oženjen je, otac dva djeteta.

Nakon prihvatanja kandidature i polaganja svečane izjave, zamjenik gradonačelnice Samir Avdić se obratio skupu, te se zahvalio gradskim vijećnicima na jednoglasnoj podršci, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh