Politika

Konaković se susreo sa državnim sekretarom Slovenije Vojkom Volk

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković susreo se danas sa državnim sekretarom za međunarodne odnose u Uredu premijera Republike Slovenije Vojkom Volk.

MVP BiH

Sagovornici su odnose dvije države ocijenili kao prijateljske i bez otvorenih pitanja, naglasili su posebno dobru saradnju u oblastima ekonomije, turizma i kulture, ali istovremeno ponovili čvrstu posvećenost unaprjeđenju i jačanju ukupnih političkih i ekonomskih odnosa.

Konaković je čestitao Sloveniji na uspješnom izboru za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti UN-a za 2024. i 2025. godinu. Izrazio je zahvalnost Republici Sloveniji na podršci koju pruža Bosni i Hercegovini na putu ka NATO i EU integracijama, posebno za zalaganje pri dodjeli kandidatskog statusa BiH za članstvo u EU.

Ministar Konaković je naglasio kako je za Bosnu i Hercegovinu od izuzetne važnosti nastavak podrške Republike Slovenije i u narednom periodu pred EU komisijom i državama članicama EU, da bi nakon objavljivanja paketa proširenja mogli da se nadamo odluci o otvaranju pregovora i za BiH.

Naveo je da se raduje zbog učešća BiH na Bledskom strateškom forumu u augustu, kao i na Forumu EU strategije za Dunavski region u oktobru..


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh