Politika

Konaković u Ujedinjenom Kraljevstvu: Britanskim parlamentarcima zahvalnost za očuvanje istine o BiH

Ministar će u sklopu službene posjete Londonu imati brojne susrete sa britanskim dužnosnicima te predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore u Ujedinjenom Kraljevstvu.

MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA BIH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković, u okviru službene posjete Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, razgovarao je sinoć, tokom radne večere sa zastupnicom i predsjednicom svestranačke parlamentarne skupine za Bosnu i Hercegovinu u Britanskom parlamentu Aliciom Kearns i predsjedateljem organizacije “Remembering Srebrenica” iz Velike Britanije WaqaromAzmijem.

Tom prilikom razgovarano je o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovine te globalnim sigurnosnim izazovima. Razmatrani su daljnji modeli pomoći Ujedinjenog Kraljevstva našoj zemlji. Naglašeno je da su odnosi između Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva dobri i prijateljski.

Posebno je istaknut kontinuiran i intenzivan politički dijalog i sadržajna saradnja u brojnim područjima.

Ministar Konaković je izrazio zahvalnost sagovornicima na potpori i pomoći koju godinama pružaju BiH kao i na aktivnostima koje doprinose očuvanju istine o onome što se dešavalo u Bosni i Hercegovini te im je tijekom susreta uručio “Cvijet Srebrenice”, simbol sjećanja na žrtve genocida.

Ministar će u sklopu službene posjete Londonu imati brojne susrete sa britanskim dužnosnicima te predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore u Ujedinjenom Kraljevstvu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh