Politika

Bećirović čestitao Pesah: Želim da poruke slobode i nade u bolje sutra budu dio svakodnevnog života

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je čestitku predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH Jakobu Finciju i svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini povodom Pesaha.

– Poštovani gospodine Finci, Vama i svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini upućujem iskrene čestitke povodom najvećeg jevrejskog praznika Pesaha. Ovaj praznik slavi izbavljenje Jevreja iz ropstva i stoga simbolizuje slobodu, spas i nadu, vrijednosti za koje se svi zalažemo. Želim da poruke slobode i nade u bolje sutra budu dio svakodnevnog života u našem društvu u kojem su Jevreji vijekovima dio multireligijske zajednice.

Od srca želim da Pesah provedete u zdravlju, sreći i zadovoljstvu u krugu porodice, dragih prijatelja i komšija – naveo je Bećirović u čestitki, saopćilo je Predsjedništvo BiH, piše Faktor.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh