Politika

RUSKA AMBASADA REAGIRALA NA BEĆIREVIĆEVE IZJAVE I STALA U DODIKOVU ZAŠTITU

Ambasada Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini saopćila je danas da su obratili pažnju na ocjene iznesene od strane člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića, u vezi odluke Vlade Republike Srpske o prekidu saradnje sa ambasadama SAD i Velike Britanije u Bosni i Hercegovini.

Ambasada Rusije u BiH - Twitter

Denis Bećirović naziva ovu odluku tragikomičnom. Onda kako on karakterizuje svoju vlastitu odluku o prekidu kontakata sa ambasadorom Rusije u Bosni i Hercegovini? Zar stvarno misli da je principijelna – navodi se u izjavi Ambasade Ruske Federacije u BiH.

Dodaje se kako smatraju „gnusnima izraze uz pomoć kojih član Predsjedništva BiH opisuje legalno izabranog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika“.

Čitajući „djelo“ Denisa Bećirovića, ne može se izbjeći postavljanja zakonitog pitanja: a čiji jeste vazal sam Denis Bećirović, kada on priča o „proatlantskoj temi“, o kojoj nema saglasnosti ni u Predsjedništvu BiH niti po čitavoj Bosni i Hercegovini. Izaziva bukvalno zaprepašćenje kada političar iz BiH poziva strane države da uvedu sankcije protiv svojeg – neka političkog oponenta – ali ipak protiv državljanina Bosne i Hercegovine. Zar je to suverena akcija? Više liči na sitno potkazivanje i dodvoravanje svojim zapadnim mentorima. I apsolutno se nikako ne kose sa zdravim razumom riječi Denisa Bećirovića o sumnjivosti „postojanja nižih administrativno-teritorijalnih jedinica, stvorenih 21. novembra 1995. godine“. Ovo nije nešto drugo nego direktna prijetnja Dejtonskom mirovnom sporazumu – navode iz ruske ambasade.

Dodaju kako očekuju od garanata Mirovnog sporazuma odlučnu i nedvosmislenu osudu ovakve “antidejtonske izjave”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh