Politika

Kurti na mostu u Prištini prikazan kao Pinokio: Nema oprosta zbog prihvatanja ZSO

Poslanik stranke Nolj Nuši rekao je da je transparent simboličan i prikazuje put obmane u dijalogu sa Srbijom

Aktivisti kosovskog SDP su na mostu postavili transparent sa likom premijera Albina Kurtija koji je prikazan kao lik iz crtanog filma Pinokio, sa izduženim nosem. Ispod karikature je bilo ispisano “Protiv sporazuma, protiv prevare”, aludirajući na ZSO.

Kurti se “predao”
Poslanik te stranke Nolj Nuši rekao je da je transparent simboličan i prikazuje put obmane u dijalogu sa Srbijom. On smatra da je dogovor iz Ohrida od prije par dana samo potvrdio da se Kurti “predao”.

– Dugačak nos premijera Kurtija je simbol njegovog dugog puta obmane i njegove laži u vezi sa dijalogom sa Srbijom. Sva njegova moć dok je bio u opoziciji jeste dijalog sa Srbijom i protivljenje istom.

Najveće proteste je organizovao protiv ZSO, a ovo što se danas dešava je prihvatanje svih sporazuma kojima se protivio i prihvatanje ZSO – rekao je on.

Protesti 25. marta
Nuši je pozvao sve građane Kosova da učestvuju na masovnom antivladinom protestu koji SDP organizuje 25. marta na ulicama Prištine.

– Pozivamo sve one koji su protiv sporazuma i one koji imaju dilemu oko sporazuma, ali su protiv Kurtija, da se zajedno suprostavimo ovakvom bahatom ponašanju. Očekujem većinu iz Samoopredeljenja na protestu, jer su oni ipak najveći prevareni – dodao je Nuši.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh