Politika

Borenović: Ekspoze Borjane Krišto ne bavi se ključnim problemima građana BiH

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Branislav Borenović nazvao je ekspoze Borjane Krišto (HDZ), koju je danas Dom imenovao za…

Branislav Borenović - Slobodna-bosna.ba

…predsjedavajuću Vijeća ministara BiH, “laganim političkim štivom“ u kojem nema najvažnijih, konkretnih ekonomskih pitanja.

Tu mislim na ukidanje akciza na šest mjeseci, pojeftinjenje cijena goriva i smanjenje stope PDV-a, kako bi pojeftinile barem osnovne životne namirnice, što zanima sve građane BiH. Imam osjećaj da se ovdje radi o staroj politici koja će ostati i ništa se konkretno neće desiti – izjavio je Borenović.

Napominje da je očigledno u ovom slučaju napravljen kompromis “iza scene”, te da nije bilo hrabrosti da se napiše nekoliko rečenica oko NATO puta BiH.

Imam osjećaj da su fotelje moćnije od ispunjavanja datih obećanja građanima BiH, od kojih zavisi život svakog građana i privrednika ove zemlje. Ukidanje akcize na gorivo i smanjenje PDV-a su dva najvažnija pitanja u BiH u ovom trenutku – zaključio je Borenović, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh