Politika

Nikšić nakon sporazuma: Teško će biti izbjeći SNSD

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH izjavio je nakon što je danas potpisan sporazum Osmorke i stranaka okupljenih oko Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) da su čvrsto opredijeljeni da rade zajedno i pokažu da je moguće promijeniti stanje i sistem, te imati izvršnu vlast koja će raditi ono što je obećala.

SDP i HDZ - fena

Dodao je da je dokument pod nazivom “Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022. – 2026.” usaglašen bez kontraverzi i dezinformacija, već u otvorenom razgovoru i dobroj atmosferi.

– Sada treba da oni koji će biti nosioci izvršne vlasti uime ove koalicije krenu u provođenje ovog sporazuma – rekao je Nikšić.

Odgovarajući na pitanje o partnerima u vlasti na nivou BiH, rekao je da će se “teško moći izbjeći SNSD”, te da je to “neka realnost koju treba priznati”, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh