Politika

Prva posebna sjednica NSRS u četvrtak

Prva posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi da bude održana u četvrtak, 1. decembra, odlučeno je danas na telefonskoj sjednici Kolegijuma parlamenta Srpske.

Narodna skupština bh. entiteta RS - 20minuta.net

Kolegijum je prethodno ovu sjednicu bio zakazao za srijedu, 30. novembar, ali budući da Centralna izborna komisija /CIK/ još nije dostavila Narodnoj skupštini ovjerene kandidatske liste za Vijeće naroda RS kako bi sjednica mogla biti održana u srijedu, Kolegijum je danas pomjerio datum njenog održavanja.

Na predloženom dnevnom redu prve posebne sjednice je usvajanje izvještaja Komisije za izbor i imenovanje o mandatima narodnih poslanika, izbor delegata iz reda srpskog naroda u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske i izbor potpredsjednikā Narodne skupštine Republike Srpske.

Pred poslanicima bi trebalo da bude i izbor Administrativne komisije Narodne skupštine Republike Srpske, saopšteno je iz parlamenta Srpske.

Početak sjednice zakazan je u 12.00 časova.

Generalni sekretar parlamenta RS Boran Bosančić rekao je ranije Srni da je Centralna izborna komisija BiH dostavila Narodnoj skupštini RS ovjerene kandidatske liste za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, a nije dostavio ovjerene kandidatske liste za Vijeće naroda RS, piše Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh