Politika

Propao novi pokušaj SDA: Kome se žuri da skloni Mirsada Vilića

Kako u Viliću, profesionalcu ne vide osobu koja će slijepo ispunjavati želje SDA, tako je sve veći pritisak da se on, pa i čak mimo svih procedura što prije ukloni

Propao je danas na sjednici Vijeća ministara u Sarajevu novi pokušaj struktura SDA da se pod svaku cijenu Mirsad Vilić skloni sa pozicije direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Već danima se ustvari spinuju da je Vilić stekao uslove za penziju, a ne da mu je, kao i ostalih pet policijskih rukovodećih službenika istekao mandat.

Međutim, SDA se itekako žuri, jer je očigledno da gube vlast na svim nivoima umjesto Vilića postave poslušnog Mirsada Đelilovića koji će raditi onako kako smatraju režimski policajci pod mentorstvom Osmana Mehmedagića Osmice, direktora OSA-e.

Kako u Viliću, profesionalcu ne vide osobu koja će slijepo ispunjavati želje SDA, tako je sve veći pritisak da se on, pa i čak mimo svih procedura što prije ukloni.

Ali, loše namjere SDA već je prozreo HDZ koji ne želi raditi mimo zakonskih procedura.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh