Politika

CIK naredio da se odmah izvrši uvid u vreće sa osam biračkih mjesta

Centralna izborna komisija BiH je na 67. sjednici donijela novu Naredbu Glavnom centru za brojanje u Sarajevu. Donesena je odluka da se izvrši uvid u vreće sa osam biračkih mjesta.

Kako su naveli, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine, u cilju pravilnog objedinjavanja i utvrđivanja rezultata izbora na biračkim mjestima gdje ima manje glasačkih listića u odnosu na broj potpisa, po službenoj dužnosti naredila Glavnom centru za brojanje da izvrši uvid u vreće sa glasačkim listićima za druge nivoe datog biračkog mjesta, kako bi se utvrdilo da li je birački odbor nedostajuće glasačke listiće upakovao u neku drugu vreću.

Naređeno je da se uvid u sadržaj vreća sa glasačkim listićima izvrši za jedno biračko mjesto za nivo Predsjedništva BiH, dva biračka mjesta za nivo Predstavničkog doma Parlamenta BiH, jedno biračko mjesto za nivo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, te četiri biračka mjesta za Skupštine kantona.

Također, navodi se da uvid u sadržaj vreća sa glasačkim listićima je potrebno učiniti odmah.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh