Politika

CIK donio novu Naredbu Glavnom centru za brojanje u Sarajevu

Na biračkim mjestima gdje se razlikuje broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji na način da ima više glasačkih listića od broja potpisa, po službenoj dužnosti naređuje Glavnom centru za brojanje da izvrši otvaranje vreća sa glasačkim listićima

Danas je Centralna izborna komisija BiH na 65. sjednici donijela novu Naredbu Glavnom centru za brojanje u Sarajevu.

– Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine, u cilju pravilnog objedinjavanja i utvrđivanja rezultata izbora na biračkim mjestima gdje se razlikuje broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji na način da ima više glasačkih listića od broja potpisa, po službenoj dužnosti naređuje Glavnom centru za brojanje da izvrši otvaranje vreća sa glasačkim listićima, izvrši ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića, te utvrdi i objedini rezultate izbora sa 14 redovnih biračkih mjesta za nivo Predsjedništvo BiH, Parlamentarna skupština BiH, Parlament FBiH, Narodna skupština RS i skupštine kantona.

Naredba će biti objavljena na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba i smatrat će se da je danom objave dostavljena svim kandidatima političkih subjekata, nezavisnim kandidatima kao i akreditiranim posmatračima.

Po danas donešenoj naredbi Glavni centar za brojanje će postupiti već tokom noći ili rano ujutro.

Sve aktivnosti u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu posmatraju akreditovani izborni posmatrači, navodi se u saopćenju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh