Politika

Dodik: Političari iz FBiH da se ne miješaju u politički život RS

Pozivam političare u FBiH koji su s oduševljenjem dočekali Christiana Schmidta da se ne miješaju u politički život Republike Srpske, iako razumijem njihovo razočaranje, rekao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Milorad Dodik- N1

Savjet bezbjednosti UN nikada nije imenovao osobu koja se predstavlja kao visoki predstavnik u BiH, a ime joj je Christian Schmidt, te stoga Republika Srpska ne mijenja svoj stav, koji je zasnovan na poštovanju pravno obavezujućih rezolucija UN“, poručio je Dodik na Instagramu.

Dodik je da Schmidt kao osoba bez legitimiteta ne može donositi legitimne odluke.

Čak i da je legalnim putem došao u BiH, pravo da nameće zakone nije mu dozvoljeno nijednim aktom! Republika Srpska je davno iznijela stav da neće poštovati nametnuta rješenja visokih predstavnika i taj stav je nepromijenjen“, zaključio je Dodik, pišu Vijesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh