Politika

Opozicija čestitala Bećiroviću i Komšiću: Sve se gubi sve se plaća, gotovo je

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović iz SDP BiH trenutno vodi u izbornoj utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka.

Njegovo vodstvo već uveliko slavi nekoliko stranaka opozicije. Također, iz reda Hrvata u vodstvu je Željko Komšić, čije vodstvo slave na društvenim mrežama.

“Gotovo“, napisao je Saša Magazinović iz SDP-a.

“Izabrali smo Denisa, idemo dalje! Hvala Ilidža”, rekao je Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža.

“Sve se gubi sve se plaća, u životu sve se vraća” “Možeš varati i lagati neke ljude neko vrijeme, ali ne možeš varati i lagati sve ljude sve vrijeme” Dvije narodne poslovice vrlo primjenjive večeras”, riječi su Damira Mašića, federalni zastupnik SDP-a.

Generalni sekretar Naše stranke Nihad Uk već je čestitao Denisu Bećiroviću i Željku Komšiću na pobjedi za članove Predsjedništva BiH nakon što su danas u Bosni i Hercegovini održani Opći izbori.

Kazao je da to temelji na velikom broju prebrojanih glasačkih listića zbog čega gotovo sa sigurnošću može reći da BiH ima jednog novog i jednog starog člana Predsjedništva BiH, misleći na Željka Komšića koji ima znatnu prednost u odnosu na protukandidatkinju Borjanu Krišto.

” Više podataka za zakonodavna tijela još uvijek nemamo, ali ono što znamo po onim podacima koji se obrađuju za Parlamentarnu skupštinu BiH Naša stranka dobro stoji i ako se bude pratio trend koji imamo za sada na jako malom uzorku ispunit ćemo ono što smo planirali, a to je da se niti jedna odluka poslije 2. oktobra neće moći donijeti bez Naše stranke na državnom, federalnom ili kantonalnom nivou”, dodao je Uk.

Prema posljednjim informacijama iz SDA izbornog centra, a prema dosad obrađenih 67,78 posto glasačkih listića, tačnije, 587.433 glasa, za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda vodi Denis Bećirović kandidat ujedinjene opozicije sa 200.540 glasova dok je iza njega Bakir Izetbegović (SDA) sa 141.352 glasa, a Mirsad Hadžikadić (Koalicija Država) na trećem je mjestu sa 17.487 glasova.

To znači da je Bećirović u prednosti nad Izetbegovićem za 59.188 glasova.

Kada je riječ o članu Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda u prednosti je Željko Komšić (DF) sa 132.022 glasova, a iza njega je Borjana Krišto sa 53.795 glasova.

Komšić ispred Krišto vodi sa 78.227 glasova, piše Source.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh