Politika

Ambasada Velike Britanije podržala Schmidta: Politički akteri moraju implementirati izborne rezultate

Ambasador Velike Britanije u BiH Julian Reilly podržao je visokog predstavnika Christiana Schmidta u nametanju izmjena izbornog zakona.

Ambasada Velike Britanije - N1

Ujedinjeno Kraljevstvo podržava ulogu visokog predstavnika u BiH i njegovog Ureda. Na žalost je da su ovlasti visokog predstavnika i dalje potrebne u ??, ali u nedostatku domaće političke volje ili liderstva, visoki predstavnik ima važnu ulogu u implementaciji Dejtonskog sporazuma i pružanju podrške okviru za prosperitetnu budućnost”, poručio je Reilly.

Istakao je da njegove odluke treba posmatrati u tom svjetlu i da su funkcionalne vlasti svim nivoima, su ključne za osiguranje napretka i stabilnosti.

“Domaći politički akteri moraju sada raditi zajedno i implementirati izborne rezultate te podržati reforme potrebne za napredak BiH na euro-atlantskom putu”, zaključio je ambasador Reilly, prenosi Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh