Politika

Novalić se upisao u Knjigu žalosti povodom smrti bivšeg japanskog premijera

Federalni premijer Fadil Novalić upisao se danas u rezidenciji japanskog ambasadora u Bosni i Hercegovini Makota Ita u Knjigu žalosti otvorenu povodom smrti bivšeg premijera Japana Šinza Abea.

Fadil Novalić - fena

Izuzetno mi je žao zbog prerane i nasilne smrti bivšeg japanskog premijera Abea. Jako smo zahvalni na velikoj pomoći koju japanski narod pruža Bosni i Hercegovini putem svojih vlada, a koja je naročito bila izražena za vrijeme mandata premijera Abea i nastavlja se sve do danas – napisao je premijer Novalić u oproštajnoj poruci, navodi se na Facebook stranici Vlade FBiH.

Slika može predstavljati 2 osobe i u zatvorenom

Šinzo Abe bio je japanski premijer do 2020. godine, a ubijen je u atentatu počinjenom u petak, 8. jula, tokom govora na skupu povodom izborne kampanje, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh