Politika

Mijatović prozvao Schmidta i Tužilaštvo BiH: Da vidimo ko je od patriota gori od Dodika

Usvajanjem Zakona o nepokretnoj imovini u Narodnoj skupštini RS-a, čije je proglašenje poništio visoki predstavnik Christian Schmidt, ovaj entitet je pokušao legalizoravi otimanje državne imovine od države BiH.

Vojin Mijatović - YouTube

Međutim, ono o čemu se manje govori je da ni u FBiH nisu imuni od otimanja državne imovine, iako su većini političara “puna usta” BiH i njenog opstanka, piše Source.

Upravo na ovu nedosljednost, pa i licemjerje, ukazao je potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović, podsjetivši da je tome govorio i njegov stranački kolega Irfan Čengić.

– Poziv visokom predstavniku u BiH i Tužilaštvu BiH.

Bez odlaganja pozivam Christiana Schdmita visokog predstavnika u BiH da poništi sporne zakone kojima je vršena ova zloupotreba.

Pozivam Tužilaštvo BiH da odmah bez odlaganja pokrene po službenoj dužnosti krivične postupke protiv svih koji su zloupotrebili zakonska rešenja i učestvovali u otimanju imovine Bosne i Hercegovine.

Posebno je interesantno otimanje zemljišta i šume na Bjelašnici. Tužilaštvo će kada pokrene istragu biti šokirano koliko je političkih funkcionera uključeno u ovu malverzaciju sa državnom imovinom.

Također šokantno je da vidimo ko je našoj državi oteo izlaz na more i upisao na opštinu Neum, u kojoj se ne sme istaći zastava BIH.

Dodik radi protiv BiH, ali da vidimo ko je od “patriota” još gori od Dodika, poručio je Mijatović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh