Politika

Ministrica Turković odgovorila na Dodikove napade

Milorad Dodik napustio je danas dio sjednice Predsjedništva BiH kojem je kao izvjestilac prisustvovala ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

Bisera Turković - Twitter

Rekao je da je i ranije govorio da Turković ne želi da vidi kao izvjestioca jer ona, kaže Dodik, naprosto ne zastupa politike Predsjedništva BiH.

Ubrzo je uslijedio odgovor ministrice Turković.

– Naprotiv! Ovo nije prvi put da se u javnosti iznose neistinite tvrdnje! Sve moje odluke i djelovanja su u skladu sa zakonima, usvojenim strateškim dokumentima i odlukama Predsjedništva BiH te međunarodnim obavezama BiH. Predsjedništvo BiH je na čelu izvršne vlasti i ima moje puno poštovanje u skladu sa zakonom. Uvijek ću se odazvati najvišoj instituciji naše države – poručila je Turković i dodala:

“Kada bi svi zvaničnici naše države, uključujući i gospodina Dodika, poštovali zakone i institucije, država BiH ne bi bila mjesecima blokirana, ne bismo čekali na budžete i reforme koje vode ka EU niti bismo morali braniti ustavni poredak i postignuti napredak od pokušaja njegovog rušenja i podrivanja”, prenose Vijesti .


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh