Politika

Borjana Krišto: Ako želimo poslati poruku mira, trebamo imati jedinstven stav

Ako želimo poslati jasnu poruku, poruku mira i dijaloga, nehuškačke retorike onda trebamo izaći sa jedinstvenim stavom, poručila je dopredjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto (HDZ).

Borjana Krišto- Vijesti.ba

Ona je nakon sjednice Predstavničkog doma, na kojem je razmatrana tačka koja se odnosi na krizu u Ukrajini, novinarima kazala da ovaj dom treba podržati jedinstvene stavove i da bi to bila pomoć i doprinos miru i dijalogu svake vrste što je neophodno Ukrajini, ali i cijelom svijetu.

– Izgradnja mira i tolerancije te uvažavanje dijaloga su jedini put za opstojnost i budućnost BiH, ali i za rješenje ukupne situacije – smatra Krišto.

U vezi sa pružanjem pomoći Ukrajini i njenim građanima istaknula je da BiH nije u situaciji da će se od nje očekivati pomoć u tom smislu, ali prije svega potrebno je pomoći sebi da bi bili sigurna zemlja, a da bi onda BiH mogla pomoći i drugima.

Podsjetila je da Predstavnički dom PSBiH ni danas nije radio u punom kapacitetu jer sjednici nisu prisustvovali predstavnici iz Republike Srpske, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh