Politika

Salkić o napadima na Smajić: Prestanite žrtve genocida maltretirati svojim lažima

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska rekao je danas da će odgovarati pred sudovima svi koji su uputili prijetnje i uvrede zastupnici u NSRS-u Begiji Smajić.

Ramiz Salkić- frontal

On ističe kako bi neki političari, mediji i intelektualci u RS-u Bošnjacima željeli zabraniti da govore istinu i da traže pravdu, piše Klix.

“Očito naše vrijednosti nisu vaše vrijednosti, vaše vrijednosti nisu naše vrijednosti. Naša vrijednost je da naše vojno i političko rukovodstvo nije presuđeno za udruženi zločinački poduhvat i genocid, vaša vrijednost je što vi veličate vaše vojno i političko rukovodstvo, koje je presuđeno za udruženi zločinački poduhvat i genocid. Mi ne negiramo presude za genocid i osuđujemo ratne zločince sa ciljem personalizacije odgovornosti, vi negirate presuđeni genocid, zločince smatrate herojima i srpski narod gurate u zagrljaj kolektivne odgovornosti za genocid. Mi zagovaramo istinu i pravdu, vi širite laži i negirate sudski utvrđene činjenice”, rekao je on.

Prijetnje da će Bošnjaci koji govore istinu da odgovaraju pred sudovima ovog entiteta zbog izgovorene istine, koju je utvrdio Međunarodni sud pravde u Hagu, da je vojska RS-a počinila genocid, navodi neprihvatljivim te da predstavljaju novu fazu pritiska radi mirnodopskog progona iz ovog dijela Bosne i Hercegovine.

“Nećete nas zastrašiti, nastavljamo pronositi istinu i tražiti pravdu koliko god to vama da smeta, a očito je da vam puno smeta. Krenite putem katarze, distancirajte se od presuđenih zločinaca iz vašeg naroda, prestanite ih smatrati herojima, prestanite negirati genocid i onda će vam istina lakše padati, naveo je on.

Ističe da je zastupnica Begija Smajić rekla presuđene činjenice na bazi utvrđene istine van razumne sumnje pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, ali i Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju.

“Vaše ustrajavanje na veličanju ratnih zločinaca i negiranju genocida produžava agoniju srpskog naroda na zabludi da su presuđeni zločinci vaši heroji. Pozivam vas da prekinete neosnovanu, neargumentiranu i anticivilizacijsku hajku na gospođu Smajić koja je iznijela činjenice koje je civilizirani svijet prihvatio kao dokazane i presuđene. Vaša histerija, napadi i prijetnje neće promijeniti historijske činjenice. Prestanite žrtve genocida i ostatak civiliziranog svijeta maltretirati svojim lažima, ovo je 21. vijek i informacije su dostupne svima.

Na kraju poručuje: “Trebate shvatiti da matrica ‘ponavljajte laži dok ne ubijedite čitav svijet da govorite istinu’ više ne pije vode jer nećete moći izbrisati utvrđene i presuđene činjenice”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh