Politika

U toku sjednica NSRS, Šarović poručio: Sa novim Zakonom o VSTV novi haos i manipulacija

Šta ćemo kada VSTS na nivou BiH imenuje sudije i tužioce u Republici Srpskoj, jer im je to posao po postojećem zakonu, a imenuje ih i novoosnovani VSTS Republike Srpske, pitao Šarović

U Banjaluci je u toku sjednica Narodne skupštine Repblike Srpske. Poslanici bi trebalo, između ostalog, da raspravlja o Prijedlogu zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu, na prijedlog Kluba poslanika SNSD-a,piše Avaz.

Na dnevni red je ubačena i rasprava o nesutavnom nacrtu zakona o entitetskom VSTV-u. Za rasrpavu o nacrtu zakona je glasalo 64 za, 48 protiv, jedan suzdržan tako da će posalnici danas raspravljati o spornom nacrtu.

U istoriji Narodne skupštine još je nezabilježeno da je donijet zakon koji će stupiti na snagu ‘za godinu i nakon izbora’. Režim u Republici Srpskoj nema iskrenu namjeru da vrati bilo koju nadležnost, nego isključivo igra predizborne igrice što pokazuje i Zakon o VSTS RS koji predlažu a koji stupa na snagu, možete li zamisliti, poslije – godinu dana!

Predsjednik SDS Mirko Šarović ovim riječima je prokomentarisao Nacrt Zakona o VSTS koji će se naći pred poslanicima.

– Godinama slušamo, i tu se svi slažemo, da način organizacije i funkcionisanja VSTS nije dobar. I onda nam režim kaže da neće dirati taj VSTS na nivou BiH nego će napraviti još jedan isti takav, jednako loše organizovan i nefunkcionalan, na nivou Republike Srpske! Pričaju o povratu nadležnosti, a ostavljaju i VSTS na nivou BiH, kao i Sud BiH i Tužilaštvo BiH!’ – ističe Šarović.

On navodi da se ovim zakonom ne mijenja Zakon o VSTS na nivou BiH, te da očekuje da predlagači odgovore:

– Šta ćemo kada VSTS na nivou BiH imenuje sudije i tužioce u Republici Srpskoj, jer im je to posao po postojećem zakonu, a imenuje ih i novoosnovani VSTS Republike Srpske.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh