Politika

VULIĆ PORUČILA MEHMEDOVIĆU: ŠTA ĆETE NA TERITORIJI KOJA CIJENI I POŠTUJE DODIKA? – DA NEĆETE UBITI JOŠ NEKOG SRBINA?

Poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić izjavila je Srni da “reciklirani političar Šemsudin Mehmedović, koji nema podršku ni u mjesnoj zajednici, pokušava postati bitan i važan preko imena Milorada Dodika”.

Sanja Vulić - Screenshot

“Nebitni ste, Šemsudine Mehmedoviću. Što dolazite u Republiku Srpsku sutra? Da nećete ubiti još nekog nedužnog Srbina? Šta ćete na teritoriji koja cijeni i poštuje Milorada Dodika? Mi nismo genocidaši, mi smo dobrodušan i pozitivan narod, narod koji prašta za razliku od Vas i Vaših sljedbenika koji mrzite sve što nije bošnjačko”, poručila je Vulić.

Ona je poručila Mehmedoviću da dok je izabranih predstavnika RS, Narodnu skupštinu Republike Srpske i njene zakone neće nazivati seoskim.

“Seosko je sijelo ono što vi iz FBiH plus Adil Osmanović pravite jednom mjesečno, lažno se predstavljajući kao Predstavnički dom pod predsjedavanjem Vašeg bivšeg kolege iz kluba. On je bivši u Klubu, a za Vas se još ne zna jeste li u tom klubu ili ste samostalni poslanik”, naglasila je Vulić.

Podsjećamo, državni poslanik Šemsudin Mehmedović reagovao je na današnju najavu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika kako će biti uhapšen ako dođe u entitet Republika Srpska. Mehmedović je Dodiku poručio kako je “sutra u RS” i da će se “tjerati”.

Poslanik u Parlamentu BiH ocijenio je da svi koji su počinili genocid s pravom se mogu tako nazivati, (MUP RS i VRS) jer tako stoji u presudi ICTY-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh