Politika

Vasković: “Otvorena je zvanična istraga protiv stranke Nenada Stevandića zbog pranja novca!”

Posebno odjeljenje Republičkog tužilaštva na čijem čelu je Specijalni tužilac Miodrag Bajić otvorilo je zvaničnu istragu protiv partije Nenada Stevandića “Ujedinjena Srpska”, piše Slobodan Vasković na svom blogu.

Nenad Stevandić - N1info.com

Istražuje se pranje milionskih sredstava preko ove stranke, a vjeruje se da je u pitanju značajan dio novca koji je opljačkan preko “Instituta za javno zdravlje” na čijem čelu je bio Branislav Zeljković, funkcioner navedene partije koja je dio vlasti, piše Raport.

Prve istražne radnje već su pokazale da je pranja novca u velikim količinama bilo, a detaljna istraga koja slijedi pokazaće o kolikoj sumi je riječ.

Sasvim je izvjesno da će istragom biti obuhvaćen i Stevandić, predsjednik te stranke koja je dio Režima.

Ranije sam objavio da je, jedan od već osumnjičenih u ovoj aferi, Saša Marković priznao da je Zeljkoviću novac predavao u prostorijama “Ujedinjene Srpske”. Svaki put kada bi Marković došao da preda novac, ušao bi iza njega Stevandić i otišao u svoju kancelariju.

Nema nikakve dileme da je, nakon što Marković preda novac, Zeljković lavovski dio davao Stevandiću koji je i organizator pljački preko “Instituta”.

Zeljkoviću je produžen pritvor za još dva mjeseca prije par dana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh