Politika

OHR-u ponovo nije dozvoljeno da prisustvuje sjednici Narodne skupštine RS-a

Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske nije odobrio prisustvo na posebnoj sjednici Skupštine predstavnicima OHR-a, rekao je potpredsjednik NSRS-a Denis Šulić.

Narodna skupština bh. entiteta RS - 20minuta.net

Šulić je nakon održanog Kolegija izjavio da su iz Kancelarije Američke ambasade, EU i OHR-a tražili da prisustvuju sjednici. Odobreno je prisustvo predstavnika Kancelarije Američke ambasade i EU.

Zahtjev predstavnika OHR-a da prisustvuje sjednici odbijen je na Kolegiju NSRS-a s pet suzdržanih i tri glasa za.

“Ostajem pri stavu da ne treba odobriti prisustvo OHR-a sjednici parlamenta Republike Srpske zato što visoki predstavnik nije legitimno izabran i samim tim ni OHR nema pravo prisustva sjednici”, rekao je Šulić.

Na Kolegiju je dogovoreno da slijedi glasanje nakon završetka rasprave o tačkama 1. i 2. Na sjednici će se obratiti predstavnici Unije udruženja poslodavaca i Saveza sindikata Republike Srpske.

Narodni poslanici na današnjoj posebnoj sjednici treba da raspravljaju o prijedlogu budžeta za narednu godinu, programu ekonomskih mjera i setu zakona o rasterećenju privrede u Republici Srpskoj, prenio je RTRS.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh