Politika

Šarović iskreno: Nećemo podržati Dodika. RS nema snage za ovakav poduhvat

Mirko Šarović, lider SDS danas se obratio na posebnoj sjednici NSRS na kojoj se raspravlja o prenosu nadležnosti sa države na entitete.

Mirko Šarović - Vijesti.ba

Šarović je odmah na samom početku kazao da Dodika neće podržati na ovom putu te da je u posljednje vrijeme o sebi i političkoj stranci koju predstavlja čuo dosta toga, piše Raport.

“Kako mi gledamo na ovo, jesmo li hrabri ili nismo. Nikad nisam učestvovao u prenosu nikakvih nadležnosti i nikada moja ruka nije dignuta za to. Mislim da je poštenije i bolje to reći nego javnosti prodavati ko je narodni heroj a ko nije”, kazao je Šarović.

Također, on je naveo da ne želi da takva slika ide u javnost te da želi jasno prenijeti svoj stav da RS nema snage za ovakav poduhvat.

“Podijeljena je i bez ili sa vrlo malo prijatelja što nije dovoljno za ovaj poduhvat koji želite da učinite. Onaj koji misli da može podijeliti vojsku, izići iz sistema PDV-a, da vrati pravosudni sistem i da to može učiniti bez rata da se grdno vara.

Ovo je direktno ugrožavanje mira i uvlačenje RS-a u spiralu rata. Mi ćemo kao stranka pratiti i podržavati svaki razuman prijedlog, ali taj prijedlog mora ići kroz dogovor. Jednostrane odluke ne jer je to opasnost za RS. Naša odgovornost i naša dužnost je da narodu kažemo u šta ga vodimo”, zaključuje Šarović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh