Politika

Vojin Mijatović: “Dodik je danas održao vlastitu komemoraciju, priznao je da se boji Bosne i Hercegovine”

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, oglasio se večeras na svom Facebook profilu povodom današnje press konferencije člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika.

Vojin Mijatović - YouTube

Mijatović ističe da se Dodik boji Bosne i Hercegovine.

Vrlo jasno bez dileme Dodik je u krajnje komemorativnoj atmosferi objavio rat međunarodnoj zajednici. Bez dileme Dodik je priznao da se boji Bosne i Hercegovine i da nema snage da uđe u rat sa sopstvenom državom, rekao je Mijatović.

Smatra da je međunarodna zajednica od Milorada Dodika napravila Frankenštajna.

Danas je međunarodnoj zajednici došla faktura za one silne sastanke sa istim Dodikom mimo institucija BiH, napravili ste Frankenštajna sad izvolite gospodo riješite ovaj problem.

Jasno je kao dan da su uz Dodika ostali samo politički diletant Željka Cvijanović i ratni huškač Nenad Stevandić, koji je bio na isti način uz Radovana Karadžića i onda ga poslao u Hag, kazao je on.

Iz tog razloga, kako kaže, redom poziva:

Međunarodnu zajednicu da se obračuna sa sopstvenim projektom koji se zove Milorad Dodika, vi ste ga napravili izvolite riješite nas vašeg čeda!

Opoziciju u Republici Srpskoj da jednom skupe hrabrosti i ne spašavaju već pokojnog Dodika sa glupim “patriotskim” navlačenjem!

Dežurne “patriote” iz Sarajeva da prekinu sa skupljanjem jeftinih političkih poena, bilo je toga i previše, sa tim u ovom trenutku samo dajete Dodiku prostor da preživi!

Bakira Izetbegovića da ne daje svom decenijskom partneru pojas za spašavanje i pokaže sa tim državotvornu politiku, dosta puta ste spašavali jedan drugoga vrijeme je za rastanak!

U zaključku svoje objave, Mijatović je kazao kako Milorad Dodik danas nije održao press konferenciju, već vlastitu komemoraciju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh