Politika

Novi ‘šamar’ za Milorada Dodika stigao je upravo iz Brisela

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, u srijedu se javno hvalio kako sedam država članica EU podržava njegovu ideju o mirnom raspadu naše zemlje.

Milorad Dodik - Istokrs.com

Međutim, iz Brisela je danas stigao odgovor na ove njegove tvrdnje.

Ono što mogu saopćiti je stav svih 27 zemalja članica Europske unije, koji je veom jasan, a to je da EU podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH. Opredjeljenost EU prema suverenitetu, teritorijalnom integritetu i cjelovitosti BiH iznad svega. Svi oni koji rade protiv ovoga nisu prihvatljivi za EU. Bilo koji postupak, ili čak izjava, kojom se dovodi u pitanje cjelovitost, suverenost i teritorijalni integritet BiH nisu prihvatljivi za EU“, kazao je Peter Stano, portparol Europske unije, prenosi Novi.

On je u više navrata u svom odgovoru ponovio kako je stav da EU.

Pozivamo na okončanje korištenja zapaljive retorike, retorike podjele, ili dovođenja u pitanje insitucija BiH. BiH ima jasnu evropsku perspektivu. Mi sarađujemo sa BiH, kao cjelovitom državom, na očuvanju njene suverenosti i teritorijalnog integriteta i to je poruka koju šalju članice EU“, podvukaol je Stano.

Izjavu portparola Europske unije Petera Stana možete pogledati na linku OVDJE.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh