Politika

Nermin Džindić: “Neće doći do poskupljenja struje za domaćinstva”

Ministar energije, rudarstva i industrije Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Džindić izjavio je,nakon sastanka sa predstavnicima poslodavaca i Elektroprivrede, da neće doći do poskupljenja električne energije za domaćinstva, a nakon sastanka u Vladi FBiH.

Nermin Džindić - Vijesti.ba

Danas je, naime Vladi Federacije BiH održan zajednički sastanak predstavnika UPFBiH i Uprave „Elektroprivrede BiH“ s federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrom energetike, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem.

Džindić je naveo da se povećanje se odnosi za privredne subjekte.

Inače, u ponedjeljak je zakazan novi sastanak sa Elektroprivredom HZ HB .

Do tada bi, kako je rekao Džindić , Elektroprivreda BiH bi trebala napraviti analizu stanja.

Predstavnici Udruženja poslodavaca FBiH (UPFBiH) i Uprave Javnog preduzeća „Elektroprivreda BiH“ ranije su se usaglasili da je najavljeno poskupljenje električne energije neodrživo i da bi imalo nesagledive posljedice za privredu i za stanovništvo i društvo u cjelini.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh