Politika

Draško Stanivuković otpustio najbližeg saradnika zbog nerada, greški, propusta i neznanja

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, danas je napravio potez koji je, najblaže kazano, neuobičajen za domaće političare.

Draško Stanivuković Facebook

Sa pozicije šefa njegovog kabineta smijenio je Sašu Čekrliju, kako je naveo, zbog niza propusta.

– Šef protokola, Saša Čekrlija, će biti smijenjen zbog niza propusta i grešaka u radu. Odgovornost će snositi i službenica koja je bila obrađivač predmeta u kojima su počinjene greške.

Neću dozvoliti da bilo ko ruši ugled Grada Banja Luka, a javnost će uvijek biti obaviještena o promjenama kadrova. Pokrenuli smo i nekoliko disciplinskih postupaka protiv onih koji svoj posao nisu obavljali odgovorno. Došlo je vrijeme da svako snosi odgovornost za svoje postupke.

Neću tolerisati nerad, greške, propuste i neznanje, objavio je Stanivuković na Twitteru.

Ono što je možda i najinteresantnije je da je Čekrlija član PDP-a, kao i Stanivuković, te da je ranije bio savjetnik ministru vanjskih poslova Igoru Crnatku.

“Afera” zbog koje je najvjerovatnije smijenjen Čekrlija spada u domen vjerovali ili ne. Naime, Društvo prijatelja Austrijanaca u BiH je nedavno tražilo izmještanje obeliska, koji se nalazi na Banjolukom polju, na groblje Sveti Marko.

Međutim, Čekrlija je nadležnim službama poslao dopis kojim se daje saglasnost za izmještanje popularne banjolučke roštiljnice Obeliks. Izgleda da sada već bivši šef Stanivukovićevog kabineta i ne poznaje najbolje razliku između kamenog monolita i lika iz crtanih filmova.

Naravno, zbog ovog dopisa Čekrlija je bio meta podsmijeha u Banjoj Luci, ali i na društvenim mrežama.

Također, Čekrlija je navodno jednom prilikom uzbunio cijelu Gradsku upravu zato što su mu na točkove automobila stavljene lisice zbog neplaćenog parkinga. Prema nezvaničnim izjavama očevidaca, u više navrata je ponovio omiljenu rečenicu koju “funkcioneri” govore u sličnim prilikama: “Znaju li oni ko sam ja?”

Sve ovo je dovelo do njegove smjene, a gradonačelnik Banje Luke je jasno pokazao da nema nedodirljivih, prenosi “Oslobođenje“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh