Politika

Davor Pehar podnio ostavku, izgubio i podršku HDZ-a

Davor Pehar, direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH danas je podnio neopozivu ostavku na ovu dužnost.

Davor Pehar - N1.com

Navodno je Pehar izgubio čak i podršku HDZ-a, pa je ostavka umjesto smjene bila ‘srednje’ rješenje.

Polovinom aprila Vlada FBiH je zadnji put upozorila Zavod za javno zdravstvo FBiH da se “probudi” i počne odgovorno baviti nabavkom vakcina.

Ovo upozorenje nije bilo prvo koje je Vlada FBiH uputila na adresu ZZJZ i njegovog čelnika Davora Pehara. Pehar je još ranije označen kao neko ko opstruira proces nabavke vakcina, od neodgovaranja na ponude za nabavku vakcina iz Kine, preko izbjegavanja sastanaka ad hoc tima, do odugovlačenja potpisivanja ugovora sa dobavljačima. I kada su počele pristizati prve koločine vakcina u Federaciju BiH, Zavod na čelu sa Peharom djelovao je inertno i sporo, pa je distrubucija i raspodjela nepotrebno kasnila.

Kako su Vijesti tada objavile bilo je izvjesnijo da je moguće i pokretanje smjene direktora Pehara, tim prije što je izgubio i podršku svog HDZ-a, pa je ta stranka već u aprili počela raditi na pronalaženju kadra koji bi ga zamijenio na ovoj poziciji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh