Politika

SDP BiH: Puna podrška doktoru Draganu Stevanoviću

SDP BiH najoštrije osuđuje krajnji i gnjusni primitivizam Hamdije Abdića, zastupnika SDA u Federalnom parlamentu, koji je ispoljio prema našem cijenjenom i uvaženom doktoru Dragana Stevanoviću.

SDP - BHRT

Porodica SDP BiH pruža nedvojbenu moralnu podršku Stevanoviću i podršku za njegov javni i politički angažman.

Smatramo da SDA mora isključiti Hamdiju Abdića iz stranke nakon iskazanog primitivizma i javno osuditi taj čini, dok trenutna šutnja podrazumijeva da SDA toleriše primitivno ophođenje i stoji iza uvreda nanesenim Stevanoviću, ali i nepoštovanja prema ženama i majkama.

Smatramo da se o navedenom slučaju trebaju oglasiti i ostali javni akteri s jasnom osudom tog čina, kako bi spriječili razvijanje ove prakse, koju očito sve češće promovira SDA preko svojih najglasnijih vedeta stvarajući atmosferu linča i dajući primjer da je sve dozvoljeno u javnom prostoru.

SDP BiH još jednom želi poručiti da doktor Dragan Stevanović nije neko na koga će primitivni ispadi utjecati i ušutkati ga u njegovoj kritici stranački i bračno zarobljenih institucija, a koje bi trebale liječiti sve građane.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh