Politika

Na mostarskim bistama slavnih osvanuo neobičan prizor

U Mostaru je jutros zabilježen zanimljiv događaj.

Naime na bistama ličnosti poput Katarine Kosače, Šantićeve Emine, biste Brucee Lea, kao i na ostalim bistama književnika i istaknutih ličnosti osvanuli su povezi preko očiju sa porukama "ne mogu više gledati", "šta ostavljamo našoj djeci", kao i poruka ispisana vrijeme je za #noviMostar i „dosta je bilo šutnje“.

Građani koji su krenuli na posao i zatekli poveze sa porukama slikaju ovaj neobičan prizor i dijele na društvenim mrežama. 

Aktivisti su u potpisu dodali da ovo stanje u gradu možemo promijeniti 20.12. samo ako masovno izađemo na izbore i glasamo za one koji do sada nisu imali šansu, koji znaju i žele raditi za interese grada i zajednice a ne isključivo za svoje vlastite, uz poruku „Do nas je“.

Šta će se dogoditi sa bistama i kada će slavni progledati ostaje da se vidi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh