Politika

BH blok Mostar predstavio program: Podržali ih Kojović, Mandić, Forto i Šabanović

BH blok Mostar predstavio je program rada tokom kapmanje za lokalne izbore u ovom gradu. Govorili su predsjednici organizacija i nosioci listi za grad i u Starom Gradu, Arman Zalihić i Irma Baralija, kao i gosti – načelnici pobjednici u Općini Centar Sarajevo i Jablanica – Srđan Mandić i Damir Šabanović, te predsjednik NS-a Peđa Kojović.

Bh Blok / PR - Haber.ba

Zalihić je najavio čišćenje grada u slučaju pobjede, kao i obnovu kupališta na Buni i dvorane u Centru 2, a rekao je i kako će BH Blok voditi pozitivnu kampanju jer su svi građani svjesni katastrofalnog stanja u gradu, te zato žele pričati o svom programu i konkretnim mjerama povratka Mostara na put napretka.

– U prvih sto dana reorganizirat ćemo odvoz smeća s ulica, a potrebno je usvojiti i zakonitu sistematizaciju Gradske uprave i napraviti plan reforme i ujedinjavanja javnih poduzeća. Kroz godinu dana moramo krenuti s kapitalnim projektima poput nastavka gradnje dvorane, rekonstrukcije glavnih gradskih saobraćajnica, zgrade Treće osnovne škole, kupališta na Buni i novih parking mjesta, rekao je Zalihić.

Baralija je najavila novu snagu i energiju u Mostaru koja će u budućnosti grad učiniti prosperitetnim, dok je Peđa Kojović potvrdio da će gradonačelnik Sarajeva biti Bogić Bogićević, te da očekuje da i Mostar dobije gradonačelnika koji će biti gradonačelnik svih građana.

Srđan Mandić je pohvalio rad Irme Baralija, kazavši da je ona zaslužna za izbore u Mostaru, a ne predsjednici HDZ-a i SDA koji su potpisali sporazum koji je doveo do izbora u ovom gradu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh