Politika

Stjepan Bošković u Stocu proglasio pobjedu za peti mandat

Stjepan Bošković (HDZ BiH) je u Općini Stolac proglasio ubjedljivu pobjedu za peti mandat načelnika i najavio vladavinu kroz naredne četiri godine Općinom na Bregavi.

Stjepan Bošković - Klix.ba

Prema rezultatima koje smo dobili sa terana ja sam osvojio oko 4000 glasova, a moj protukandidat ima oko 2650 glasova. Znači da ne dobijem i jedan glas preko mobilnih timova ja sam osvojio ovaj načelnički mandat. Međutim znamo da u mobilnim timovima i među Covid biračima a i onim putem pošte ima veliki broj glsova, ali ova razlika koja sada postoji ona se neće sagnjivati“, samouvjereno kaže Bošković, prenosi “Klix“.

Ističe kako je izlaznost bila najbolja u BiH što ga posebno raduje, jer kako naglašava to pokazuje da postoji legalitet ovih izbora i daje mu daje legalitet za nastavak rada.

Veliko je zadovoljstvo da nije bila ni jedna nelegalnosti i nije bilo prigovora, a ja se nadam da će se preko zapisnika biračkih odbora to i potvrditi i da ćemo kroz naredne četiri godine imati legalite za nastavak rada. Mogu reći da sam po pet put na mjestu načelnik u Općini Stolac i nama sad predstoji sjedeće četiri godine raditi. Ja i svi oni koji budu izabrani u Općinsko vijeće radit ćemo na boljim uslovima života u Stocu i građana koji žive ovdje i promišljaju Stolac na jedan bolji način“, zaključio je Bošković ponosan da je novi i stari načelnik Općine Stolac.

Na kraju je kazao kao neće biti organizovano nikavo slavlja zbog poštivanje epidemioloških mjera.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh