Politika

BiH: Poznato devet načelnika opština s obzirom da su bili jedini kandidati na izborima

Samo sat vremena nakon zatvaranja biračkih mjesta na sedmim lokalnim izborima od Dejtonskog mirovnog sporazuma u Bosni i Hercegovini već sada znaju se novi načelnici u devet opština jer su bili jedini kandidati, javlja Anadolu Agency (AA).

Izbori - Ilustracija/Avaz.ba

Radi se o opštini Domaljevac – Šamac gdje je jedini kandidat bio trenutni načelnik Stjepan Piljić i u Orašju Marijan Oršolić.

U opštini Grude Ljubo Grizelj nije imao protukandidata, kao ni Andrija Šimunović u Ravnom. Ista situacija je bila i u Usori gdje je Zvonimir Anđelić bio jedini kandidat.

Radi se o načelnicima koji su kandidati Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH.

Ista situacija je bila i u Teočaku gdje je kandidat bio samo dosadašnji načelnik Tajib Muminović kojeg je kandidovala Stranka demokratske akcije (SDA). I u Olovu je jedini kandidat za načelnika bio Đemal Memagić, kandidat SDA.

SNSD je već proglasio pobjedu u dvije opštine u Republici Srpskoj i to u Mrkonjić Gradu i Jezeru.

Međutim, zvanična potvrda će biti tek nakon prebrojavanja glasačkih listića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh