Politika

Čović održao sastanak sa HDZ-ovcima: Poziv bošnjačkim političkim dužnosnicima

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović održao je danas video sastanak s dužnosnicima HDZ-a BiH zakonodavne i izvršne vlasti državne razine u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz ove stranke.

Sastanak HDZ - HDZ

Kako je saopćeno, dužnosnici su razgovarali o trenutnom stanju i cjelokupnoj zdravstvenoj situaciji, kao i mjerama koje se donose pri zdravstvenoj zaštiti svih stanovnika u Bosni i Hercegovini.

“Ekonomski plan oporavka ukupnog gospodarstva želimo kvaliteno usmjeriti kako bi se što prije oporavili i pri tome sačuvali socijalnu dimenziju”, istaknuto je.

Raspodjela svih oblika i sredstava pomoći sa viših razina vlasti mora uključivati sve niže razine vlasti u Bosni i Hercegovini, naglašeno je ponovno na sastanku.

“Raspodjelom pomoći koja će uključivati stvarne potrebe lokalnih zajednica učinit ćemo je pravednijom i neovisnom o nacionalnoj strukturi stanovništva”, navedeno je.

“Donoseći odluke na većim razinama pri ublažavanju negativnih posljedica na gospodarstvo, moraju se, s obzirom i na nadležnost županija, gradova i općina koje su u najvećoj mjeri izložene utjecaju koronavirusa, uvažavati i njihove prijedloge i sugestije. Dužnosnici HDZ-a BiH i ovom prilikom pozvali su bošnjačke političke dužnosnike u tijelima vlasti da prestanu s opstrukcijama i neopravdanim primjedbama na realizaciju sporazuma s MMF-om. Ministri iz SDA nisu podržali odluku Vijeća ministara koja je i ranije u svim prethodnim aranžmanima po istom principu usvajana, inzistiraju na neprihvatljivim i neutemeljenim zahtjevima”, istaknuto je.

Kako navode, Ministarstvo financija i riznice BiH, ispunilo je potrebne tehničke uvjete za preuzimanje i isplatu korisnicima oko 330 milijuna eura iz posebnog kreditnog programa Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) kao i svaki put do sada, profesionalno je završilo svoj dio posla sukladno zakonu, ustavnim nadležnostima i na dobrobit svih stanovnika u Bosni i Hercegovini i na takvom radu će i dalje inzistirati.

“Osuđujemo konstantno korištenje ove situacije za političke nesuglasice koje ugrožavaju odnos države Bosne i Hercegovine i kreditni aranžman s MMF-om, te svim drugim financijskim institucijama i agencijama”, navode iz HDZ-a, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh