Politika

Milorad Dodik: “Nisam optimista u pogledu formiranja vlasti u BiH”

Postavlja se pitanje da li je nama u koaliciji više uopšte interes da učestvujemo u formiranju vlasti na bh. nivou.

Milorad Dodik - RTRS.tv

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je nakon oproštajne večere sa visokom predstavnicom za inostrane poslove i bezbjednosnu politiku Federikom Mogerini i sastanka sa komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Јohanesom Hanom da nije optimista u pogledu formiranja vlasti na nivou BiH, i da SNSD i koalicioni partneri gube interes, jer je prošlo više od godinu dana od izbora.

Postavlja se pitanje da li je nama u koaliciji više uopšte interes da učestvujemo u formiranju vlasti na bh. nivou. Prošlo je već više od godinu dana od izbora, tačnije prošla je jedna trećina mogućeg mandata – istakao je Dodik za “N1“.

On kaže da su se desile mnoge stvari, koje naravno determinišu politiku, koja se vodila u prošlom vremenu. To je nešto što je ovdje institucijama u Briselu nerazumljivo ili ne žele da razumiju – istakao je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh