Politika

Sutra u Mostaru sastanak delegacija HDZ-a i SDA

Delegacije Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) i Stranke demokratske akcije (SDA) sastat će se sutra u Mostaru.

Bakir Izetbegović u Dragan Čović - Vijesti.ba

Sastanak će se održati u Domu HDZ-a BiH s početkom u 13 sati, a izjave za medije planirane su u 14.30 sati.

Stranačke delegacije predvodit će predsjednici Dragan Čović i Bakir Izetbegović.

Izetbegović je nedavno, nakon konstituirajuće sjednice Predsjedništva ove SDA, rekao da očekuje prestanak blokada.

On je kazao da su ogromna sredstva na čekanju zbog nezavršenih procedura kada je u pitanju formiranje Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

SDA je ponovila zahtjev da se konačno završi fomiranje Parlamentarne skupštine BiH, ogromna sredstva su na čekanju. To je jedno protivustavno djelovanje koje je kažnjivo. Pozdravili smo spremnost HDZ-a da se odnosi dodatno popravljaju. Očekujemo da se konačno prestane s blokadom Federalne razine vlasti. Također, očekujemo od njih da najavljeni materijal za izborni zakon ne bude u koliziji s mišljenjem Evropske komisije i presudama za ljudska prava“, kazao je tada Izetbegović, pišu “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh