Politika

Policija Federacije na Drini je put ka stvaranju jedinstvene, zajedničke policije BiH: “To bi bio kraj Republike Srpske”

“Nema sumnje da je bilo pritisaka da se na istočnu granicu sa Srbijom pusti federalna policija”, potvrdio je za “ATV” Direktor granične policije BiH, Zoran Galić.

No image - Haber.ba

Galić, kaže, o imenima ne želi, ali su neka stigla i do ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Denis Zvizdić, Dragan Mektić i Mirko Šarović od Galića su ultimativno zahtijevali da pusti federalnu policiju da vrši kontrolu istočne granice sa Graničnom policijom u Republici Srpskoj, kaže Dragan Lukač, što potvrđuje i pisanje “ATV“.

“Cijela ta, kako kažu istočna granica, to je teritorija Republike Srpske. Dakle, policija koja djeluje na teritoriji Republike Srpske mogu biti samo pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ne mogu biti pripadnici Federacije. Zašto, zato što je to onda put ka stvaranju jedinstvene, zajedničke policije Bosne i Hercegovine što bi bio kraj Republike Srpske”, kazao je Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh