Politika

Poslanici NSRS danas glasaju o razmatranim tačkama

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske (RS) izjasnit će se danas o apsolviranim tačkama dnevnog reda druge redovne sjednice.

Narodna skupština bh. entiteta RS - 20minuta.net

Tokom sinoćnjeg rada obavili su raspravu o Izvještaju Regulatorne komisije za energetiku RS-a o radu za 2017. godinu.

Razmotren je i Nacrt strategije razvoja preduzetništva žena u RS za period do 2022. godine, čiji je cilj da olakša i unaprijedi poslovanje preduzetnica i osnaži njihovu ulogu i značaj u društvu.

Završena je i rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o duhanu, kojim se uređuju uslovi i način proizvodnje duhana, organizacija proizvodnje, otkupa i obrade duhana, kao i proizvodnja duhanskih proizvoda, razvrstavanje, te obilježavanje maksimalno dozvoljene količine katrana, nikotina i ugljen monoksida u cigaretama.

Razmotreni su i nacrti zakona o izmjenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu, Komori inženjera poljoprivrede, registraciji poslovnih subjekata te zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti.

Na dnevnom redu sjednice preostali su, između ostalog, izvještaj Fiskalnog savjeta RS-a o radu u 2017. te izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a o provedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta RS-a u 2017. te godišnji revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a za 2018. godinu, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh