Politika

Dodik se unervozio na pitanje gdje je Davor Dragičević

“Nisam nervozan, gdje ti vidiš nervozu?”

Milorad Dodik - Blogspot.com

– Zakazalo je Tužilaštvo koje nije vodilo proces kako treba, ono je zasluženo za sve elemente, kazao je u Pressingu na televiziji “N1” Milorad Dodik u vezi sa slučajem rasvjetljavanja smrti mladića Davida Dragičevića.

“Žao mi je zbog stradanja, žao mi je zbog politizacije slučaja. Zakazalo je Tužilaštvo koje nije vodilo proces kako treba, ono je zasluženo za sve elemente. Ima neka odluka tamo koja kaže da je to ubistvo, a koliko ja znam njima je to teško dokazati. Tužilaštvo je nakaradno postavljeno i treba ga skloniti i promijeniti način odlučivanja”, kazao je Dodik.

“Napravili su nam svojim neradom slučaj koji nije trebao da postoji. Ako Tužilaštvo ima neke kočnice da nešto uradi, neka se javno oglasi i ako je to u mojoj nadležnosti ili nadležnosti RS, to ćemo otkloniti i ispraviti”, dodao je.

“Tužilaštvo je zaduženo za sve elemente, ako je policija kršila proces onda je tužilac taj koji je zadužen. Tužilaštvo je nakaradno postavljeno i nema nikakve javne odgovornosti i treba ga skloniti. Imali smo dogovor sa SDP-om dok je bio Lagumdžija predsjednik da vratimo državi nadležnost da imenuje tužioca”, ističe Dodik i dodaje:

“Oni su nas pritisli svojim neradom. Napravili su nam slučaj koji nije trebao da postoji”.

Kako ste posmatrali hapšenje oca i majke Davida Dragičevića?

“Slušajte, ta situacija da li je ubistvo ili nije, to treba da raščisti Tužilaštvo i ostali ali niko ne može iz tog razloga da kršni pozitivne pravne propise. Za mene je relevantno tužilačko mišljenje o tome, proces koji će doći na Sud i šta Sud kaže. Ja sam osjetio jednu atmosferu javnosti vezano za taj slučaj koja je uspjela da se raširi preko društvenih mreža. Bio sam od onih koji je bio kod kuće gospodina Dragičevića, tad je bila njegova supruga. Kasnije sam ga primio kod sebe u kabinet. Kad su došli, čuo sam od njih da žele da neki drugi policajci vode istragu. Ja sam nazvao ministra policije i tražio sam od njega kao predsjednik Republike da to uradi. Čak smo u tom timu stavili i gospodina Dragičevića što je potpuni nonsens u smislu tih procedura”.

Znate li gdje je otac Davor?

“Ne znam. Što bih ja morao da znam? Vidim da držite tu temu, ja vam kažem da ne znam”.

Što ste nervozni oko ove teme?

“Nisam nervozan, gdje ti vidiš nervozu?”


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh