Politika

“Idemo u Brisel zbog priče o EU, a nikako zbog NATO”

Sastanak u Briselu ranije je dogovoren i biće biti iskorišten za razgovore o evropskom putu BiH o kojem postoji konsenzus, a nikako za priču o NATO.

Milorad Dodik - RTRS.tv

To je izjavio predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“To je nešto što smo, na neki način, konsenzusom uspostavili u Predsjedništvu vezano za izjavu o evropskom putu. Sve što se kasnije dešavalo vezano je za problematizaciju tog pitanja. Odjednom se pojavilo i pitanje NATO-a i vezivanja tog pitanja za formiranje vlasti, što bitno usložnjava posetu, s obzirom na nagomilane probleme u BiH”, rekao je Dodik za Radio Republike Srpske.

On je naveo da su ti problemi vezani, prije svega, za formiranje vlasti na nivou BiH, čime se, kako kaže, ne realizuje demokratski kapacitet utvrđen na izborima, što dovodi BiH u poziciju neefikasne zemlje.

“Očigledno je da nerazašnjena situacija u FBiH dovodi u krizu i odnose na nivou BiH”, istakao je Dodik.

On očekuje da će posjeta Briselu biti poseta mogućnosti, ali ne može da garantuje pozitivan ishod, prenosi b92.

“Ne mogu da garantujem neki dobar rezultat, imajući u vidu da odavde nosimo veoma negativan prtljag koji treba tamo da objasnimo, a odnosi se na neformiranje vlasti, neeefikasnost organa, kašnjenje odgovora na Upitnik i druga pitanja”, rekao je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh