Kultura

Kavazović čestitao pravoslavni blagdan Vaskrs

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je čestitku mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu povodom nastupajućeg blagdana Vaskrsa.

Reisul-ulema Husein-ef. Kavazović - pr / haber.ba

– Uvažena Eminencijo,

Povodom nastupanja velikog hrišćanskog praznika Vaskrsa, Vama lično, Vašem sveštenstvu i vjernicima želim sretne praznične dane.

Nadamo se da će značenje poruke ovog hrišćanskog praznika probuditi, kod onih koji vjeruju, empatiju za ljude koji pate i koji su izloženi strašnim mukama stradanja. Svima nama su potrebne poruke i pouke kroz koje je prošao Isus na svom putu povratka svome Gospodaru, a posebno nama ovdje u Bosni i Hercegovini.

Želim da svoj veliki praznik provedete u zdravlju, radosti i zadovoljstvu – u krugu dragih i milih ljudi – kaže se u čestitki reisul-uleme Kavazovića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh