Kultura

Obilježavanje 103. godišnjice rođenja Maka Dizdara

U subotu, 17. Oktobra 2020. godine, od 12:00 do 14:00, u Gradskoj vijećnici u Sarajevu će biti obilježena 103. godišnjica rođenja Maka Dizdara.

Ovim povodom, Gudački kvartet SA Sinfoniette izvest će partituru Vlade Miloševića „Kameni spavač“, dok će glumci Miki Trifunov, Elma Juković, Igor Skvarica i Dino Sarija recitirati stihove iz različitih perioda Dizdarevog pjesničkog stvaralaštva.

Obilježavanje 103. godišnjice rođenja Maka Dizdara organiziraju Fondacija „Mak Dizdar“ i BZK „Preporod“ pod pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade FBiH te Grada Sarajeva i gradonačelnika Sarajeva.

Zbog mjera prevencije širenja korona-virusa, događaj neće biti otvoren za javnost. Fondacija „Mak Dizdar“ će na svojoj facebook stranici uživo prenositi obilježavanje 103. godišnjice rođenja Maka Dizdara.

Biografija Maka Dizdara: https://makdizdar.ba/biografija/


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh