Humanost

RO Merhamet Mostar: U toku je akcija “Kurbani u BiH, Mekki i Australiji”

Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar u saradnji sa osnovnim odborima Konjic i Jablanica uspješno provodi tradicionalne akcije „Bosanski kurban“ i „Kurban u Mekki i Australiji.

Svi muslimani koji iz opravdanih razloga nisu u mogućnosti žrtvovati kurban unutar svoje porodice, Merhamet im pruža mogućnost da tu dužnost ostvare podrškom našim akcijama.

Akcija „Bosanski kurban“ trajat će do 17. juna 2024. godine. Zahvaljujući akciji „Bosanski kurban“ podržava se rad 46 Merhametovih javnih kuhinja i njihovih punktova na cijeloj teritoriji BiH u kojima se svakodnevno hrani više od 8.000 korisnika.

Cilj akcije je osigurati godišnje potrebe mesa kako bi korisnici javnih kuhinja tokom cijele godine imali kvalitetne obroke, prenosi Mostarlive.

Kurbani će se nabavljati od domaćih poljoprivrednih proizvođača i povratnika.

Žrtvovanje kurbana se obavlja u skladu sa islamskim propisima, uz poštivanje sanitarnih i
veterinarskih mjera. Također svi donatori kurbana imaju mogućnost prisustva prilikom žrtvovanja kurbana u klaonicama u Sarajevu, Živinicama i Livnu.

Donacija za bosanski kurban iznosi 490 KM.

Akcija Kurban u Mekki i Australiji trajat će do 14. juna. Donacija za kurban iz Mekke i Australije iznosi 320 KM. Žrtvovanje kurbana se obavlja u Mekki i Australiji, u skladu sa islamskim propisima. Na ovaj način pomažemo ugroženo muslimansko stanovništvo u kriznim područjima u Afrike i Azije.

Dodatne informacije možete dobiti na brojeve telefona:

RO Mostar : 062 800 077
OO Konjic : 062 442 101
OO Jablanica : 062 984 111

Zahvaljujemo se građanima i donatorima na ukazanom povjerenju i podršci koju nam pružaju na putu misije dobročinstva“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh