Humanost

“Spasili smo ženu, ali je njeno troje dece poginulo”: Vatrogasci iz Kotora o užasu u razrušenom turskom gradu

Građani Crne Gore su bili oduševljeni ovim hrabrim momcima

Broj poginulih u zemljotresima koji su ove nedelje pogodili Tursku i Siriju prešao je 17.000. U potrazi za preživjelima u ruševinama uputili su se spasioci iz vatrogasne jedinice Kotor i to u turski grad Hataj, u kome je na stotine zgrada srušeno u razornom zemljotresu.

Putem video snimka, ovi hrabri vatrogasci poručuju da su uspeli da izvuku jednu osobu, a kako tvrde, rade na raščišćavanju srušenog objekta u kome se sumnja da ima još žrtava.

– Mi smo iz Službe spasavanja Kotora i kao nacionalni tim došli smo u Tursku, odakle smo raspoređeni dalje u mali grad Hataj koji je prilično nastradao u zemljotresu. Stotine zgrada oko nas je oštećeno. Stanje je bukvalno apokaliptično, nema struje, nema vode, nema hrane. Tu smo na pomaganju izvlačenja žrtava i danas smo na svu sreću uspeli da izvučemo jednu živu žrtvu. Trenutno radimo na raščišćavanju jednog objekta i sumnja se da ima još uvek živih – poručuju iz ove vatrogasne jedinice.

Kako je još jedan vatrogasac rekao, izvukli su jednu ženu posle četiri dana, što im je dalo motivaciju.

– Nažalost, njeno troje dece je preminulo – rekao je vatrogasac iz Kotora.

Građani Crne Gore su bili oduševljeni ovim hrabrim momcima i komentari su bili pozitivni:

– Kapa do poda momci. Svaka vam čast i svu sreću sveta imali. Naklon za sve vas i ako Bog da, da se vratite zdravi i pravi! Živjeli momci ! – glasio je jedan od komentara na društvenoj mreži Fejsbuk.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh